miercuri, 29 iunie 2011

Expozitia ”Destine întrerupte. 70 de ani de la Pogromul din Iasi”

Expozitia ”Destine întrerupte. 70 de ani de la Pogromul din Iasi

27 iunie - 5 august 2011  Muzeul Unirii, ora 17:00


In cadrul programului dedicat comemorarii a 70 de ani de la Pogromul din Iasi, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania ”Elie Wiesel” din Bucuresti si Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi anunta vernisajul expozitiei ”Destine întrerupte. 70 de ani de la Pogromul din Iasi”, care va avea loc luni, 27 iunie 2011, ora 17.00, la Muzeul Unirii.


Conceptul expozitional vizeaza evidentierea suferintelor victimelor acelor atrocitati, mai ales ale victimelor copii, precum si prezentarea artefactelor descoperite în groapa comuna din Padurea Vulturi, Popricani, pe parcursul investigatiei arheologice care a avut loc în noiembrie 2010.
Astfel, se doreste valorificarea, într-o maniera inedita a fotografiilor, documentelor si marturiilor privind Pogromul de la Iasi, alaturi de obiectele descoperite la Popricani, expuse pentru prima data publicului. Printre exponate se regasesc obiecte din patrimoniul Arhivelor Nationale ale Romaniei, Directiei Judetene Iasi a Arhivelor Nationale, Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania si Comunitatii Evreilor din Iasi.
Evenimentul se înscrie în ciclul de manifestari intitulat "70 de ani de la Pogromul din Iasi", organizat pe 27 si 28 iunie 2011 de catre Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania ”Elie Wiesel” în parteneriat cu Guvernul Romaniei - Departamentul pentru Relatii Interetnice, Complexul Muzeal National „Moldova”, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, Consiliul Judetean Iasi, Institutia Prefectului Judetului Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Centrul Cultural German Iasi, Galeriile de arta DANA.


La vernisaj vor fi prezenti Ambasadorul Statului Israel la Bucuresti, Ambasadorul Republicii Cehe la Bucuresti, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, un reprezentant al Ambasadei Germaniei la Bucuresti, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si Presedintiei Romaniei, reprezentanti ai Administratiei locale si ai Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, precum si prestigiosi cercetatori în domeniul de referinta, istorici si sociologi din Romania si strainatate.


Programul include:
Luni, 27 iunie
ora 09.30 - Ceremonie de comemorare la cimitirele evreiesti din Podu Iloaiei si Targu Frumos
ora 17.00 - Vernisajul expozitiei "Destine întrerupte. 70 de ani de la Pogromul de la Iasi", la Muzeul Unirii
ora 18.15 - Vernisajul expozitiei de pictura "Cum a fost posibil?", la Galeriile de arta Dana
Marti, 28 iunie
ora 09.30 - Traseu comemorativ în orasul Iasi
ora 15.30 - Masa rotunda cu tema Pogromul de la Iasi la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Sala Senat
ora 20.00 – Proiectie de filme: "Calatoria lui Gruber", de Radu Gabrea si "Duminica neagra" de Mihnea Chelariu, la Casa de Cultura ”Mihai Ursache” din Parcul Copou.

5 comentarii:

Buna ziua ma intereseaza un schimb de link-uri cu dumneavoastra. Blogul meu este inca la inceput http://fly-togheter.co.cc/ , dar sper sa creasca. Astept un raspuns din partea dumeavoastra la adresa de mail ady@energeticnr1.com. Va doresc o zi buna!

Buna ziua!
Sunt interesata de schimul de link-uri!:) Am adaugat liku-ul si site-ul dumneavostra in lista mea de blogroll.
Linkul blogului meu este http://ganduricatifelate.blogspot.com/, iar titlul este Gânduri Catifelate.
Va multumesc si va doresc o zi buna!:)

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Buna ziua!
Despre schimbul de lickuri de care mi-ati spus pe www.robotzigraph.blogspot.com sunt de acord.
Titlu:
RobotziGraph
Link:
http://robotzigraph.blogspot.com/

buna ziua. sunteti deacord cu un schimb de link cu acest blog ; http://derby90.blogspot.com/? personal v-am adaugat in categoria parteneri media

Trimiteți un comentariu