luni, 4 iulie 2011

Vino sa vezi cum e sa fii mestesukar​!

Vino sa vezi cum e sa fii mestesukar​!
de marti pana duminica 2011 Atelierul Romano ButiQ

Ai dat vreodata cu ciocanul in cupru pentru a face un alambic de tuica? Macar o lovitura din cele peste 4000 necesare? Ai impletit vreodata un cos de nuiele? Sau ai dat forma unei linguroaie de lemn? Poate totusi ai manufacturat un inelus de argint?

Vino sa vezi cum e! Te invata mestesugarii nostri de marti pana duminica, intre 17:00 si 21:00, la Atelierul Romano ButiQ de pe Bd. Independentei nr 166 (fosta piata Dimitrov), Iasi.

Mestesugari romi din Ciurea, Mironeasa, Targu-frumos, Motca si Iasi au renuntat pentru moment la atelierele lor si au venit la Romano ButiQ pentru ca tu sa-i cunosti.
E sansa ta sa inveti si sa intelegi tehnicile pastrate intact de secole intregi!

Atelierul Romano ButiQ te invita pentru inca 2 luni la singura expozitie de obiecte inedite realizate de mestesugarii romi, mai vechi sau mai noi - de la primul ondulator de par din fier, la cosul de picnic si patul suspendat din fier forjat. Romano ButiQ te cheama la o joaca relaxanta in care sa vezi pe propria piele ce inseamna mestesugurile traditionale rome - totul intr-un cadru muzical autentic.
De marti pana duminica, intre 17:00 si 21:00, Atelierul Romano ButiQ (Bd. Independentei nr 166- fosta piata Dimitrov) ii asteapta pe curiosi! Intrarea este libera!

Mestesugari implicati,
Ionel Stanescu, caldarar - Ciurea
Istrate Stanescu, caldarar - Ciurea
Costica Marchidan, fierar - Motca
Aurel Craciun, argintar - Iasi
Vasile Anusca, impletitor - Mironeasa
Viorel Anusca, rudar - Mironeasa
Gelu Cobzariu, lautar - Targu-Frumos

Romano ButiQ pregateste iesenilor expozitii, demonstratii cu mestesugari si evenimente precum concerte, spectacole de dans si teatru, proiectii de film si multe altele!

Atelierul Romano ButiQ este realizat in parteneriat cu Primaria Iasi.
Atelierul Romano ButiQ face parte din "Romano Cher - Casa Romilor", proiect cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltare Resurse Umane 2007- 2013 (56327) şi are ca obiectiv principal readucerea pe piaţa economică şi în viaţa activă a comunităţii pe meseriaşul tradiţional de etnie romă.

Proiectul se desfășoara în perioada iunie 2010 - februarie 2013.

1 comentarii:

vreau sa iau legatura cu menegerul proectului romano butiq in legatura cu ajutorul si sprijinul care a fost promis pentru noi mestesukarii romi ca ne ajuta sa ne estindem micile noastre ateliere si ca o sa avem comenzi in magazinele mari din rominia chear sin europa ori cum eu costica marchidan va salut si va doresc un an bun cu multe realizai in ceia ce faceti 7 01 2012 nr tf 0232723418

Trimiteți un comentariu