luni, 11 iulie 2011

Paper Girl 24 aprilie - 30 august

Paper Girl
24 aprilie - 30 august 2011


Pe biciclete, Iasul aduce arta in strada!

În perioada aprilie - august 2011, cea de-a doua editie Papergirl Iasi vine din nou in intampinarea impatimitilor de arta si nu numai. Adoptand stilul baietilor care distribuie ziare in SUA, papergirls si paperboys vor imparti desene, fotografii, picturi, schite, stenciluri si caricaturi pe strada, in mod aleatoriu, trecatorilor.

De asemenea, tot in cadrul proiectului, cei interesati pot participa la workshop-uri de creatie sau vizita expozitia, ce va avea loc la final. Un element nou in Papergirl Iasi va fi atelierul de biciclete, unde veti avea ocazia de a crea modele originale, mai putin obisnuite si dupa bunul plac. Oricine poate sa participe la aceste evenimente.

În Romania, Papergirl se mai desfasoara in alte 2 orase: Bucuresti si Brasov, ambele la cea de-a doua editie.

Proiectul se desfasoara anual si are 3 etape:
Strangerea lucrarilor
Contributiile artistilor sunt trimise prin posta sau aduse personal, ca la final sa fie incluse in rolele cu lucrari. Reproducerea lor nu va constitui ocupatia noastra, prin urmare, lucrarile vor fi trimise in forma lor finala. Se accepta lucrari din toata Romania si chiar si din afara tarii. Iasi este doar un centru de desfasurare a evenimentului in sine, pe baza lucrarilor primite pana pe 1 august 2011.


Expozitia
Înainte ca rolele de arta sa fie distribuite toate lucrarile stranse pot fi vazute intr-o expozitie ce dureaza 1-2 saptamani. Ele pot fi privite, rasfoite, dar nu si cumparate! Toate lucrarile stranse vor fi distribuite in strada la finalul expozitiei.

Distributia
Papergirls si paperboys se intalnesc intr-o zi prestabilita, pentru a distribui rolele cu lucrari de arta prin oras, pe biciclete. Toata lumea este invitata la acest eveniment, indiferent daca a contribuit sau nu cu vreo lucrare de arta.
Dupa toate astea, dam o petrecere!
Mai multe detalii si informatii puteti afla pe site-ul Papergirl Iasi: www.papergirliasi.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu